RODEN - Nadat de afscheid nemende André en echtgenote Jannie Zuidema uit Haulerwijk, die jarenlang de touwtjes in handen hadden op de prachtig gelegen camping Ot en Sien aan de Norgerweg in het dorp van diezelfde Ot en Sien, was het niet eenvoudig hiervoor opvolgers te vinden.

Heel wat gesprekken volgden, maar vooralsnog zonder resultaat. Totdat Wieb Vorenholt, beter bekend als “mister vv Nieuw Roden”, hij speelde jarenlang in het 1e elftal van de blauw-witten en begeleid de hoofdmacht samen met zoon Robert ook al weer talloze seizoenen, uit de grap zei, dat hij wel wat voelde om beheerder van camping Ot en Sien te worden.

Zo kwam het balletje snel aan het rollen en was een gesprek met het beheerdersechtpaar Zuidema vlot geregeld. In een tijdsbestek van zo’n 14 dagen was alles in kannen en kruiken en worden Wieb en Geertje vanaf 1 april aangesteld als de nieuwe beheerders van een camping met 28 vaste seizoenplaatsen.

Tijdens de zogenaamde opschoondag op zaterdag 10 maart was er gelegenheid om kennis met elkaar te maken. De meeste campinggasten komen uit de nabije omgeving, maar ze zijn er ook die uit Veenendaal en zelfs uit het Duitse Papenburg afkomstig zijn en bijzonder genieten van het dorp Roden en z’n schitterende natuur.

Activiteiten zijn er inmiddels ook al gepland, want op 1e paasdag staat een paasbrunch op het programma en tijdens een kopje koffie met cake en koek in de naastgelegen Kinderboerderij, borrelden er al meerdere ideeën op bij de aanwezigen. Het beloofd dan ook, als het weer een beetje mee zit, een mooi kampeerseizoen te worden. De nieuwe beheerders Wieb en Geertje Vorenholt hebben er in ieder geval veel zin in!

Tekst / Foto's Roel Lubbers©