Vrijdagmorgen en middag zijn een aantal kandidaten van de ChristenUnie op pad geweest om een aantal statements te maken waar het publiek op mag reageren. Zoals heel deze campagne periode doet de ChristenUnie het al anders dan andere partijen. De creativiteit spat er vanaf. Vele Noordenvelders zien dat de ChristenUnie het voor elkaar krijgt om online overal aanwezig te zijn.

Maar nu is de tijd gekomen om niet alleen online zichtbaar te zijn, maar ook gewoon tussen het publiek. Daarom zijn een aantal kandidaten met platen, hogedrukreiniger en een container met water op pad gegaan. Op de 3 platen die op de kar lagen stonden 3 statements die echt een ChristenUnie standpunt vertegenwoordigen. Deze platen werden als mal gebruikt om een stukje schoon te maken. Zo bleef een boodschap achter waar het publiek soms direct al op reageerde.

In Norg reageerde een bewoonster op de tekst "Eenzaamheid voorbij" dat ze graag zou zien dat het echt een keer ging lukken om maatschappelijk een breed draagvlak te creëren om ouderen niet eenzaam te laten zijn. Dat de ChristenUnie hier aandacht voor vraagt was volgens deze inwoonster terecht maar ook triest dat er in de politiek te weinig aandacht voor is.

In Roden werd door een inwoner instemmend geknikt toen hij de tekst las "Gratis afval brengen". Dat zou wel een keer tijd worden volgens de inwoner. Hij vond het raar dat er nu maar voor 100 kilo gratis gebracht kon worden. Of de inwoner dan alles gescheiden wilde aanleveren? Vroeg de kandidaat. Dat was geen probleem, maar het werd zelfs als logisch gezien. Afval scheiden doe je gewoon, zo kan alles op de juiste manier opnieuw gebruikt worden. En wat echt niet meer te gebruiken is kan dan altijd nijg de verbrander in.

Op de tekst "Veilige fietsenstallingen" kwamen ook direct reacties. Vele Noordenvelders hebben het zelf meegemaakt of iemand uit hun directe omgeving waarvan een fiets gestolen of vernield is. Met name bij het eindstation of in het centrum blijken fietsers vaak de dupe te zijn van deze criminaliteit die regelmatig niet eens meer bi de politie gemeld wordt. Als fietsgemeente moet er dus aandacht komen voor het feit dat fietsen een gemeengoed is, maar de fiets een persoonlijk eigendom is.

Zo zullen de Noordenvelders in Roden, Peize, Norg, Nieuw-Roden de komende tijd de teksten vast vaker tegenkomen. Het ludieke idee van green-graffiti past dan ook erg bij de koers van de nieuwe fractie die straks na 21 maart gaat starten. Mensen bewust maken van hun omgeving en oog laten hebben voor Noordenveld en voor elkaar. Bij de Jumbo in Roden

Een mooie plek bij het Dorpshuis in Nieuw-Roden om op een bankje van gedachten te wisselen over Eenzaamheid.