De Provinciale Kampioenschappen Acrogym voor de DE-lijn werden op zaterdag 17
februari 2018 gehouden. Alle 15 teams in de DE-lijn van Adonis Sportacrobatiek hadden
zich geplaatst voor de Provinciale Kampioenschappen welke in Groningen gehouden
werd. Een zeer spannende wedstrijd omdat los van de strijd om het kampioenschap ook
plaatsen voor de districtsfinale behaald konden worden. En wat een super resultaten zijn er geboekt: Adonis Sportacrobatiek Leek heeft maar liefst 7 teams die Provinciaal
Kampioen werden!!!! Daarnaast mochten ook nog 5 teams met een zilveren medaille naar
huis en 1 team behaalde brons.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de teams in de D-lijn. Het jeugd duo Floor
Stuurwold en Jolin Doorten, en het jeugd trio Lieke Bakker, Roos Jonkman en Merel
Veenstra werden Gronings Kampioen en jeugd trio Dana Stoker, Elisa Banus en Lian
Steenbergen haalden een zilveren medaille. Noortje Bijlsma en Yaëla Verbree werden bij
de duo’s D-junior Gronings Kampioen. In de categorie senioren werden het duo Silke
Kroese en Marrit Hoogenberg Gronings Kampioen, terwijl hun clubgenoten Kaja Heijnen
en Jasmijn Stuurwold een 6 e plaats behaalden. Bij de trio’s haalden Kristy Stuitje, Sietske Jongsma en Ilse Bakker een mooie 2 e plaats en dus zilver. Hun clubgenoten in deze categorie Marit Huizinga, Jorijn Jongman en Zjamila Hoebas draaiden een supermooie oefening, maar incasseerden helaas een val, waardoor ze 9 e werden.

In de middag was het de beurt aan de E-instap en E-jeugd teams. Bij de instap duo’s werd het een Adonis-podium waarbij Chénice en Marleau Storteboom goud behaalden en het
duo Eden Timmerman en Lisanne van der Velde zilver. Het instap trio Danielle Hielema,
Nadine Hielema Rosalie de Vries namen ook een zilveren medaille in ontvangst. Tevens
was er een gouden medaille voor het E-jeugd duo Dewi Koers en Xanne Ottersberg.
In de 3 e wedstrijd kwamen nog meer teams succesvol in actie, dit keer was het de beurt aan de E-junior en E-senior teams. Bij de duo’s E-junior werden het junioren duo Joëlle Boonstra en Nynke Veldhuizen 2 e en Janneke Meijer en Leana Perri 3 e. Wederom was er een Gronings kampioen, en wel in de categorie E senior, namelijk het duo Anna Snijder en Anna Bente Bakker.

Van alle 15 teams die meededen behaalden er 13 teams een medaille, een ongekende
prestatie!!! Met 10 teams in de DE-lijn mag Adonis Sportacrobatiek van start in de