Sint Annaparochie - Roden moest zondagmiddag aantreden op Sportpark De Waaie in Sint Annaparochie. Door brandstichting bij de vorige kantine is er een prachtige nieuwe kantine gebouwd. De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld. Roden speelde in het mooie zwarte blauwe uit-tenue gesponsord onder ander door Autobedrijf H. van Bergen, Intersport Roden en Mo's Café.

De wedstrijd was nog maar net begonnen en Roden stond in de 3e minuut al achter door een doelpunt van Gerlof Glazem. Roden die op een 4e plaats staat en Sint Anna op de 8e plaats in de 2e klasse had het moeilijk in de eerste 10 minuten. Toch pakte Roden het daarna zeer goed op. Ook met goed voetbal en snelle combinaties. Enrico Wardenier liet al een waarschuwingsschot afvuren op keeper Jort Kuiphof. Deze werd nog maar net gepareerd door de Friese doelman. Na een assist van Stan Idema was het uiteindelijk toch Enrico Wardenier die de gelijkmaker maakte voor Roden met een mooie lop. Niet veel later mocht Rutger v/d Laan een vrije trap nemen net buiten het strafschopgebied. Deze werd fantastisch in de hoek gekruld van de Friese keeper. Roden stond toen op een verdiende 2-1 voorsprong. Roden zat goed in de wedstrijd en er leek geen wolkje aan de lucht te zitten voor de Roners. Enrico Wardenier had de kans een kwartier voor rust Roden op een 1-3 voorsprong te schieten maar faalde net. Een goed fluitende Struijs floot Roden de rust in met een 1-2 voorsprong.

Na rust moest Roden gewoon doorgaan waar het mee bezig was. Helaas kon Roden dit niet doorpakken. Beide ploegen speelden na rust onder hun maat. Foutieve passes en hoge ballen werd het gezicht van de 2e helft. Toch werd St Anna sterker naarmate de wedstrijd duurde. De gelijkmaker kon ook niet op zich laten wachten. In de 68e minuut was het wederom Gerlof Glazem die scoorde voor de Friezen en zo de 2-2 op het scorebord bracht. Roden kreeg daarna nog wel zijn kansjes, maar kon niet echt meer een vuist maken. Roden kwam nog goed weg in de allerlaatste minuut toen St Anna nog op de paal schoot van keeper Klaas Kleiker. Toch bleef het bij een gelijkspel waar alle twee ploegen tevreden over kunnen zijn. Roden was eerste helft de betere ploeg en St Anna de tweede helft.

Roden blijft met deze eindstand staan op de 4e plaats staan met 7 punten achterstand op koploper sc Stadspark die nog een wedstrijd meer heeft gespeeld. Enrico Wardenier (foto) leidt momenteel ook op de topscorer lijst om de DitisRoden Gouden Schoen.

Klik hieronder voor de foto's van de wedstrijd door ons gemaakt.