Nieuw Roden - De politie en gemeente willen graag laten zien dat Burgernet en WhatsApp elkaar goed kunnen aanvullen en versterken. Voor mensen die mee willen werken aan een veilige buurt werd er een workshop georganiseerd over het gebruik van Burgernet en WhatsApp. Op 1 maart gaat er een whatsapp-oefening Noorderkracht komen, waar Noordenveld en Oostellingwerf gaan samenwerken.

Tijdens de workshop werd informatie en tips gegeven over het opzetten en gebruiken van een WhatsAppgroep, en in combinatie met Burgernet. De workshop werd georganiseerd door de politie en gemeente Noordenveld.

Wijkagent Robert Bouma deed het woord en vertelde wat de mensen kunnen betekenen voor de politie om via de Whatsapp groepen en Burgernet elkaar te informeren in verdachte situaties.

Ook komt er een Burgernet 2.0 eind 2018. De bedoeling is als er een Burgernetmelding uitgaat van de politie, dat die dan ook meteen terecht komt in de WhatsApp preventie groep.

De mensen zijn weer met veel nieuwe informatie naar huis gegaan om verdachte situaties te melden. Elke melding kan belangrijk zijn. Ook al is het loos alarm.

"Ik ga liever een keer extra mijn bed uit midden in de nacht door een loze melding van een burger, dan dat er wel ingebroken wordt als de burger niet belt", aldus wijkagent Robert Bouma.