Groningen - Nieuw Roden heeft voor een geweldige stunt gezorgd om koploper Groninger Boys in de 3e klasse A te verslaan met 0-1.

Thuis verloor Nieuw Roden nog met 0-3 van deze zelfde ploeg. Met als uitblinker toen aanvoerder Freddy "frikandel" de Grooth. Maar wat kan het ineens anders lopen als je een half jaar verder bent. Er waren toeschouwers van Groninger Boys die dachten dat er een heel ander elftal stond dan in de thuiswedstrijd in Nieuw Roden. Dit was natuurlijk niet het geval. Er staat nu een ploeg die voor niemand bang hoeft te zijn in deze 3e klasse als ze zo blijven voetballen zoals ze de laatste weken doen na de winterstop. Er wordt gestreden om elke bal en gaan voor elkaar door het vuur. In de eerste helft liet Nieuw Roden gelijk al zien dat ze zeker niet wilden onderdoen voor de ploeg uit Groningen. Eerst schoot aanvoerder Marcel Kuiper al op de lat van de boomlange keeper Felke Spoor. En Sander Drent schoot de bal nog maar net over het doel heen. Groninger Boys was gewaarschuwd en dat voelden ze ook. Ruben Bermudez had nog de grootste kans voor de Groningers toen hij de lat raakte van Femko de Vries. Ook Freddy de Grooth kreeg het voor elkaar om met een omhaal vanuit een hoekschop de bal in de armen te schieten van keeper Femko de Vries. Maar eigenlijk bleef het daar wel bij. Nieuw Roden had de eerste helft in principe de grootste kansen om op voorsprong te komen.

Na de rust liet Nieuw Roden Groninger Boys meer komen en ging het meer op de counter spelen. Groninger Boys wilde wel door drukken op de verdediging van Nieuw Roden, maar deze stond opnieuw als een huis. Wilco Drent ging meer in verdediging spelen en Jurriaan van Kampen in de spits naast Sander Drent. Groninger Boys moest het verder in de 2e helft hebben van hun vrije trappen en hoekschoppen. Alleen uit een stilstaande situatie kon de ploeg gevaarlijk worden. De wind was erg verraderlijk met hoge ballen.
Opnieuw was het Marcel Kuiper die uit een vrije trap bijna de 0-1 binnen schoot. Maar keeper Felke Spoor kon deze nog maar net pareren en in de rebound werd er net naast geschoten. Ook kreeg Wilco Drent nog een kans, maar schoot uit een draaibeweging net naast. Na een uittrap een kwartier voor tijd van Femko de Vries richting Jurriaan van Kampen kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Sander Drent. Deze liep alleen af richting de keeper en schoot de bal beheerst met buitenkant voet in de hoek van het doel. Iedere toeschouwer die voor Nieuw Roden was sprong op dat moment een meter de lucht in, want een stunt zat er aan te komen. Deed Groninger Boys dan helemaal niets terug? Jawel, maar Nieuw Roden stond goed in elke positie en zelfs Freddy de Grooth liet zijn hoofd al een beetje hangen. Het was niet zijn dag vandaag, want Nieuw Roden wilde deze sluwe vos niet in een positie laten komen om uit het niets te scoren. De vos was getemd en zo ook Groninger Boys. Nieuw Roden speelde de laatste 10 minuten de wedstrijd uit zoals het moet. Proberen geen kansen weg te geven en gewoon de laatste minuten professioneel uit spelen. Toen eindelijk scheidsrechter Damstra voor het eindsignaal floot, vloog iedereen die Nieuw Roden lief was elkaar in de armen.

Het was absoluut geen gestolen overwinning. Puur op kracht, fysiek en volledige inzet van alle spelers was dit een verdiende overwinning. Ook trainer Peter Slijfer van Groninger Boys vertelde dit tijdens het handen schudden tegen Patrick van Nimwegen, de succestrainer van Nieuw Roden. Natuurlijk mogen leiders vader en zoon Vorenholt niet worden vergeten! Nieuw Roden leidt nu zelfs de dans om de 2e periode titel in de 3e klasse. Het kunnen nog leuke weken worden voor de Nij Roners!