RODEN - Ook in 2018 ging Noordenveldleest op zoek naar de Minidichter van Noordenveld. Het thema is dit jaar ‘Theater’, net als van de Poëzieweek, die van 25 tot en met 31 januari werd gehouden.

De minidichters werden gevraagd op de wijs van een bekend liedje een nieuwe tekst te maken. Dus bijvoorbeeld Altijd is Kortjakje ziek, maar dan met een moderne, vette tekst. Of een coole, nieuwe tekst op het nummer Friends van Justin Bieber. Of Krantenwijk van Lil’ Klein, maar dan met heel andere woorden? Mocht ook. Schrijf een nummer in je eentje, met een paar vrienden of met de hele klas. Voorwaarde was dat je de nieuwe tekst helemaal zelf verzon (teksten pikken van iemand anders mocht dus niet…). De wedstrijd was voor de bovenbouw van het basisonderwijs.

Insturen kon tot en met vrijdag 26 januari 2018. Daarna boog een driekoppige jury zich over de inzendingen. De makers van de beste inzendingen werden uitgenodigd voor een optreden tijdens een feestelijke bijeenkomst vanmiddag op 9 februari om 16.00 uur in de Bibliotheek Roden. De presentatie van dit muzikale feestje was in handen van rapper Ferry Heeren, die ook raps ging maken met woorden die kinderen uit het publiek aanreikten. Ouders en opa's en oma's en vriendjes genoten met volle tuigen van deze prachtige middag.

Maar de geselecteerde dichters vormden natuurlijk de hoofd-act met het zingen of voordragen van hun liedjes met splinternieuwe teksten. Heel veel verschillende voordrachten lieten de kinderen horen, alleen of met een groep. Het werd de jury echt wel moeilijk gemaakt om de winnaar te kiezen. Maar de jury maakte uiteindelijk bekend wie zich de Minidichter van Noordenveld 2018 mag noemen. En de winnaar is geworden Lisa Scholten, zeer verdient mag zij zich Minidichter van Noordenveld 2018 noemen. Van de tekst van de winnaar wordt traditiegetrouw een speciale boekenlegger gemaakt met een tekening van een bekende illustrator.

Een prachtige middag in de Bibliotheek van Roden, waar maar weer eens duidelijk werd, hoeveel talent er is in Noordenveld.

Foto's Anne Rutgers©
Klik hieronder voor alle foto's