Noordenveld - Er rijdt een auto met een kar vol oranje brievenbussen voorbij. Deze maand worden veel brievenbussen uit ons straatbeeld gehaald.

De reden is dat er steeds minder post wordt verstuurd. De chauffeurs die de brievenbussen legen, komen daardoor steeds meer brievenbussen tegen waar bijna niets meer in zit. Deze brievenbussen worden dus eigenlijk (bijna) niet meer gebruikt. Daarom verwijderen of verplaatsen ze deze brievenbussen naar een andere locatie waar meer mensen komen, zodat de brievenbus weer vaker wordt gebruikt. Denk hierbij aan locaties zoals supermarkten, busstations en locaties aan het begin van een woonwijk.

Het uitgangspunt van Postnl blijft dat de brievenbussen voor iedereen bereikbaar moeten blijven, ook voor mensen die minder mobiel zijn. Daarnaast houden ze zich aan de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet hun voorschrijft.


Wat betekenen deze veranderingen?
Brievenbussen worden verplaatst naar locaties waar veel mensen komen.
Brievenbussen die niet of nauwelijks worden gebruikt worden verwijderd.
Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen worden niet verplaatst of verwijderd.
Voor iedereen bereikbaar.
Postnl begrijpt dat het aanpassen van de brievenbussenlocaties ingrijpend kan zijn. Daarom bekijken ze per regio welke locaties geschikt zijn voor de brievenbussen. Ze overleggen dit met zowel landelijke als lokale belangenorganisaties voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn. Samen met deze partijen stellen ze de locaties vast voor de brievenbussen. Zo kunnen we er voor zorgen dat de brievenbus voor iedereen bereikbaar is.

Bron: postnl.nl