RODEN - Afgelopen zaterdag 13 januari speelde het vlaggenschip van korfbalvereniging Noordenveld tegen het Friese KF de Wâlden uit Oenkerk. Noordenveld had in de afgelopen zeven wedstrijden nog geen punt gepakt en de Wâlden doet mee in de bovenste regionen van KNKV klasse 1B.

Na een forse nederlaag van de Rodenaren vorige week uit tegen Heerenveen, was het de vraag hoe de spelers van trainer/coach Jan Willem Venekamp aan deze wedstrijd zouden beginnen. Dat begin was veelbelovend. Na de openingsscore van de Wâlden scoorden Sven Stobbe en Jasper Lütter voor Noordenveld. Noordenveld begon fel en met veel strijd. De Wâlden moest duidelijk nog even in de wedstrijd komen. De Friezen begonnen slordig, maar wisten door veel rake treffers van afstand toch een gaatje te slaan naar 3-7. Na een time-out van Noordenveld werd het gat steeds weer wat kleiner. Door scores van Jasper Lütter en tweemaal Elise van Maastrigt en Lianne Bangma kwam Noordenveld terug tot 8-9.

Meteen hierna was ook te zien dat de Wâlden al een tijdje op dit niveau meespeelt. Er werden even wat harde woorden tegen elkaar gezegd, de rug werd gerecht en de schutters van de Wâlden stonden op. Binnen enkele minuten scoorde de Wâlden met vijf afstandsschoten en was de stand alweer 8-14. Elise van Maastrigt, Anna de Boer en Robin van Bolhuis konden er nog wel voor zorgen dat het gaatje weer iets kleiner werd, maar de Friezen bleven goed door scoren. Dit resulteerde uiteindelijk in een 13-21 ruststand.

Noordenveld kwam goed uit de startblokken van de tweede helft. Jasper Lütter en Lianne Bangma brachten de stand op 15-22. Beide ploegen bleven in deze tweede helft hard werken om te scoren , maar ook vooral om de ander níet te laten scoren. Een doelpuntloze fase van zeven minuten zorgde ervoor dat het spelbeeld iets veranderde. Waar Noordenveld nieuwe aanvalsopzetten probeerde om tot scoren te komen, bleef de Wâlden hetzelfde spelletje spelen. De nieuwe aanvalsopzetten van Noordenveld brachten niet het gewenste resultaat en het spel werd iets slordiger. Toen de Wâlden na deze doelpuntloze fase de binnenkant van de korf weer een keer gevonden had, bleven ze dat doen. Noordenveld kwam in het restant van de tweede helft moeilijk tot scoren, maar bleef wel veel inzet tonen tegen de ‘te’ sterke Friezen. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Jaap de Boer die na 50 minuten zuivere speeltijd de 19-33 eindstand op het scorebord zette.

Tijdens deze wedstrijd was zichtbaar dat het eerste team van Noordenveld de potentie heeft om op dit niveau mee te spelen, maar dat het nog de nodige ervaring mist.
Volgende week speelt Noordenveld tegen een ook onervaren team op dit niveau, Quick’21 uit Oudega, dat Noordenveld ontvangt in de SNIJ Noord Hal in Drachten. In Roden eindigde deze wedstrijd in 23-24 voor Quick’21. Een kans voor de Mastformatie op de eerste punten van dit zaalseizoen.

Scores: Jasper Lütter (5), Lianne Bangma (4), Elise van Maastrigt (3), Sven Stobbe (3), Jaap de Boer (2), Anna de Boer en Robin van Bolhuis.

Foto boven: Jaap de Boer doelgericht