BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

LEEK - Er stond voor KTP Nieuw Roden in 2018 meteen een topper op de agenda tegen de nummer 2 op de ranglijst FC Gelre. Nieuw Roden die bovenaan staat met 2 punten voorsprong op FC Gelre, kon vrijdagavond meteen een gat slagen van 5 punten bij een overwinning.

Op papier leek het een spannende en spectaculaire wedstrijd te worden. Toch werd het in de eerste helft meer een schaakspel en aftasten. Nieuw Roden was wel de betere ploeg en had de betere kansen, maar het stugge Fc Gelre liet zich nog niet verrassen. Beide teams gingen dan ook met een brilstand de rust in.

De tweede helft was Nieuw Roden sterker. Er werden meer grote kansen gecreëerd door KTP en FC Gelre kwam meer onder druk te staan. Hoe langer de wedstrijd op 0-0 bleef staan, hoe spannender het werd. Het leek of FC Gelre met een gelijk spel genoegen nam, want echte kansen kwamen er amper van de tegenstander. Nieuw Roden wilde wel de overwinning pakken. Renee Huizinga en Sanne Bijlstra kregen goede kansen om Nieuw Roden op voorsprong te zetten, maar faalden net in de afwerking. Pas 4 minuten voor tijd kwam er een Amber Alert.

Wie anders dan Amber Bandringa wist de wedstrijd open te breken. De altijd gedreven en met veel inzet voetballende Amber Bandringa wist de bal achter keepster Jantien van der Zijden te werken na een perfecte pass van Sanne Bijlstra. Eindelijk was de ban gebroken. Nu moest de tegenstander wel komen. De keeper werd gewisseld voor een speler om meer druk op het doel van Nieuw Roden te zetten. Het lukte aardig Nieuw Roden terug te dringen, maar Martine Kooiker wist na een mislukte aanval van de tegenstander de bal af te pakken in de allerlaatste minuut en deze in het lege doel te werken. De verdiende eindstand van 2-0 stond hierdoor ook meteen op het bord.

Met deze overwinning staat Nieuw Roden nog steviger aan kop en kan het de play off wedstrijden eigenlijk niet meer ontgaan. Inzet is om de dubbel dit jaar te pakken. Kampioen van Nederland worden en de finale van de KNVB Beker te winnen. Het kan een fantastisch jaar gaan worden voor de zaalvoetbal dames uit Nieuw Roden.