Roderwolde - Toneelvereniging Woldbloem is alweer een aantal maanden druk aan het repeteren. Dit jaar spelen de volwassenen "De klok op hol 2.0". Komt je dit bekend voor? Dat kan kloppen. In 1995 hebben we al eens De klok op hol gespeeld. Nieuwsgierig naar de 2.0 versie? Kom dan 2 of 3 februari naar het MFA in Roderwolde.

Kaartverkoop is op woensdag 17 en vrijdag 19 januari van 19.30 uur tot 20.30 uur in het MFA de Doefkamp in Roderwolde. Ben je niet in de gelegenheid om daar je kaarten te halen? Dan kun je ze vanaf woensdag 17 januari ook online bestellen via www.woldbloem.nl.

Een vooruitblik op de stukken...
De klok op hol 2.0.
Wat is er toch aan de hand in het dorp?
Tijden luidt de kerkklok niet en nu lijkt deze op hol te slaan...
Geert, de nieuwe eigenaar van café Het Rode Hert, heeft wilde plannen met de kroeg, het terras en de schuur. In samenwerking met een bekende DJ/caféhouder en de drie meest vermogende mannen uit het dorp zal een hippe discotheek gerealiseerd worden. Hiervoor is veel geld nodig, maar dit vormt geen probleem. Als blijkt dat de grote stilte rond de kerk het gevolg is van een neergestorte en nu onbruikbare klok, komt de dominee vragen om hulp. Nu lijkt het fortuin van de mannen minder groot dan verwacht...of toch niet.
Door het slimme plan van de serveerster, in samenwerking met de dominee, Jo-Mandy en een heuse aartsengel, maakt de kerkklok overuren totdat er een nieuwe klok in de toren hangt. Een bijzonder verhaal, met hilarische wendingen
 
Vreemde gasten. (jeugd 28 januari 2018) Barones Amalia vindt dat het personeel zich vreselijk misdraagt sinds Petra Hotel Heideheuvel heeft geërfd.
Maar Petra heeft wel iets anders aan haar hoofd. Het spookt, tenminste... ze hoort voetstappen op zolder. Er verdwijnen kleedjes en stoelen. En wat is er toch met het portret van tante Petronella, dat in de hal hangt?
Als de zonen van baron en barones van Avenzwaay ontvoerd worden en er twee ongure punkers in het hotel opduiken, belt Petra in paniek de politie. Maar of dat wel zo slim is...? Want wat moet je met een afgekeurde geheimagent? Voor welk roddelblad werkt Simone en wat komt meneer Hilton doen.

Je kunt het allemaal zien in 't vrolijke, spannende spel, waarin wel hele vreemde gasten voorkomen.

Anneke wint een prijs. (jeugd 28 januari 2018)
Anneke, een vrolijke meid die een safarireis naar Afrika heeft gewonnen ontmoet bij aankomst haar gids, die haar meteen een geweer in de handen wil drukken. Maar Anneke is helemaal niet van plan op dieren te gaan schieten. Er ontstaat een komische dialoog. In een café ontmoeten de twee meiden Dora die op olifanten jaagt. Dat doet zij echter zonder een geweer en op een hele speciale manier. Die zij hun vertelt met de geweldige clou aan het eind...! (Archief foto DitisRoden)