RODEN - Een keer per maand is er op woensdag in Cinema de Winsinghhof een speciale filmavond. Een bijzondere film met een verdiepend programma. That Sugar Film vertelt het verhaal van een man die op zoek gaat naar de bittere waarheid achter suiker.

Voedingsvoorlichters Mizzi van der Zijpp en Anita van der Noord van de Nieuwe Leefstijl geven voor aanvang van de film op 17 januari een inleiding over voeding.
That Sugar Film Acteur Damon Gameau werpt zich op als proefpersoon in een uniek experiment om vast te leggen welke effecten het gebruik van veel suiker heeft op een gezond lichaam. Daarbij eet hij alleen dingen die algemeen bekend staan als ‘gezond’. In de loop van dit leuke én leerzame project belicht Damon ook een aantal problemen waarmee de suikerindustrie te kampen heeft, en laat hij zien op welke onverwachte plekken suiker op de loer ligt in de supermarkt. Deze film zal je ideeën over ‘gezond’ eten voorgoed veranderen.

Van Oerdis tot de Schijf van Vijf’. Nederland is een voedselwalhalla. Nooit eerder in de geschiedenis is voedsel zo overdadig aanwezig geweest en wordt op zoveel plekken eten te koop aangeboden. Van eigen grond en van over de hele planeet komen de etenswaren ons tegemoet. Mizzi van der Zijpp en Anita van der Noord voedingsvoorlichters van de Nieuwe Leefstijl nemen u mee door de jaren van voeding heen van ‘Oerdis tot de Schijf van Vijf’.

De inleiding gaat om 19.00 uur van start.
"A definite must-see". Jamie Oliver
That Sugar Film (AL) Wo 17 jan | 19.00 uur Kaarten | Prijs € 7,50
www.cinemaroden.nl