RODEN - In de eerste ronde in het nieuwe jaar heeft Ward Romeijnders de leiding genomen in de interne competitie van schaakclub Roden. Hij won afgetekend van Theo Wolthekker. Ger Battjes staat tweede na een gestroomlijnde overwinning op Menno Keizer. Het nieuwe jaar begon minder goed voor de voormalige koplopers Tom Visser en Lieuwe Boskma. Visser verloor van Ruurd Kunnen en Boskma werd afgetroefd door Johan Zwanepol.

Arend van der Burgh leverde een fraaie prestatie door Henk van Bemmel remise af te dwingen. Misschien had er nog meer voor hem ingezet, maar Van der Burgh zag geen manier zijn materiƫle voorsprong in winst om te zetten. Hij gaat nu met ruime voorsprong aan de leiding bij de C-spelers. Jan van Spijker blijft eerste bij de B-spelers. Zelf speelde hij niet en zijn naaste belager, Theo Wolthekker, verloor. Zodoende kon Jeppe Teensma die won van Bob van Maanen iets dichterbij komen.

Volgende week spelen Roden 1 en Roden 2 in de 4e ronde van de regionale clubcompetitie. Roden 1 moet winnen om in de race om het kampioenschap in de 1e klasse B te blijven. Roden 2 krijgt het in de 1e klasse A zwaar tegen een van de koplopers en blijft in degradatiegevaar.