RODEN - Donderdag 4 januari t/m zaterdag 6 januari was weer het HGV libre biljarttoernooi in de gezellige kantine van ONR. Met 66 deelnemers iets minder dan gewend bij dit toernooi, maar dat is een trend die we overal zien helaas. Het was in ieder geval niet minder gezellig.

Voordat er begonnen werd aan de laatste 8 werd Peter Vierhoven even in het zonnetje gezet. Deze jongeman werd deze dag 50! Bij de laatste 8 moest Bert Odding het afleggen tegen Willem van Olm. Anton Brens kon het niet bolwerken tegen clubgenoot Bert Neven. Bert had Anton eigenlijk al na 3 beurten op de knieën met series van 14, 3 en 4. Geert Heemstra was Wienes Hendriks de baas en Liekel Vlonk won van Gerard Lütter. Bert Neven was uitgeblust na zijn goede optreden in de kwartfinale. Hij kwam er in de halve finale niet aan te pas tegen Willem van Olm. En Geert Heemstra had geen moeite met Liekel Vlonk.

In de troostfinale had Liekel Vlonk geen moeite met de uitgebluste Bert Neven en werd zodoende 3e. Ook de finale werd niet zo spannend. Het was ook op bij Willem van Olm, zodat Geert Heemstra (vaak de Joop Zoetemelk van het biljarten genoemd) winnaar van dit toernooi. Geert had sowieso een tas nodig voor de bekers, want hij ging er naast de wisselbeker en de gewone beker ook met de hoogste serie en hoogste gemiddelde vandoor. Dit alles uitgereikt door toernooidirecteur Roelf Piek.
Het toernooi was verder weer goed geregeld door de mensen van HGV en de mensen achter de bar.

Aankomende vrijdag en zaterdag is het driebandentoernooi.

(fotograaf René Aalders)
Klik hieronder voor meer foto's