Afgelopen zaterdag 6 januari speelde het vlaggenschip van KV Noordenveld de zevende zaalwedstrijd van dit seizoen in de 1e klasse KNKV in en tegen Heerenveen, de koploper in deze klasse. Na 2 keer 25 minuten zuivere speeltijd stond er een monsterscore van 50-21 op het scorebord in de sporthal op sportcomplex De Heide. Duidelijk was dat Heerenveen een paar maatjes te groot was voor het team van trainer/coach Jan Willem Venekamp, dat het na het glorieuze kampioenschap en de promotie uit de 2e klasse nu moeilijk heeft in de 1e klasse.

De in het fraaie pompeblêde shirt spelende thuisploeg opende de wedstrijd met 3 treffers op rij. Vervolgens wist Noordenveld het verschil door treffers van Jasper Lütter en Lianne Bangma terug te brengen tot 1. Het vervolg van deze wedstrijd laat zich kort en goed samenvatten in de constatering dat de veel sterkere Friese koploper er lustig op los bleef scoren tegen de oranje tijgers. Door de grote scoringsdrift van Heerenveen liet de thuisploeg aan de Mastformatie de nodige ruimte om toch ook de nodige treffers aan te tekenen. Na een 25-11 ruststand eindigde deze ongelijke strijd in een alleszeggende 50-21 eindstand. Heerenveen blijft hierdoor ongeslagen aan kop en hekkensluiter Noordenveld krijgt de volgende wedstrijd weer een kans om de eerste punten binnen te halen.

Zaterdag 13 januari speelt het vlaggenschip van Noordenveld in Sportcentrum De Hullen de vierde thuiswedstrijd van dit zaalseizoen tegen kf De Wâlden uit het Friese Oenkerk. Aanvang : 20.30 uur. Hieraan voorafgaand speelt de 2e selectie vanaf 19 uur tegen kv Amicitia 3 uit Vriezenveen. Graag nodigen we alle supporters uit om onze teams aan te komen moedigen.

Scores: Sven Stobbe (5), Jasper Lütter (4), Jaap de Boer (4), Lianne Bangma (3), Anna de Boer (3) en Aaron van der Wolde (2).
Foto archief DitisRoden.nl© Anna de Boer