LEEK - Vrijdag 5 januari 2018 was er weer de jaarlijks terugkomende nieuwjaars receptie van honk- en softbalclub Knights uit Leek. De mogelijkheid om, midden in de winterstop, voor leden, oud leden en belangstellenden het afgelopen honkbalseizoen af te sluiten en vooruit te kijken naar het zomerseizoen 2018.

Als gebruikelijk werden er deze avond weer veel diploma’s uitgereikt. Spelers en speelsters die op een onderdeel uitblonken ( pitching, aan slag en veldspel ) komen hiervoor in aanmerking. De scores worden gehaald uit de scorelijsten, die bij elke wedstrijd worden ingevuld. Aan de hand van zo’n scorelijst kan de hele wedstrijd worden gereconstrueerd. Rene Veenstra en Robby Popken hebben weer enkele avonden samengezeten om de resultaten van alle wedstrijden te bundelen.

Tevens werden de MVP’s van elk team en van BSC Knights bekendgemaakt. De MVP’s ( meest waardevolle speler of speelster ) worden voorgedragen door de trainers en coaches van elk team. Je hoeft om MVP te worden niet de beste te zijn. Ook andere factoren spelen een rol. Hoe ga je om met de tegenstander, met de scheidsrechters, met je teamgenoten, ben je altijd aanwezig en is de inzet altijd goed tijdens de trainingen en de wedstrijden.

Als MVP’s werden dit jaar gekozen: pupillen ( Denley Huizing ), aspiranten ( Wouter van der Donk ), junioren ( Martijn van der Donk ) en senioren ( Peter ten Raa ). De MVP van 2017 van BSC Knights werd uiteindelijk Wouter van der Donk van de aspiranten.
Al met al een geslaagde avond met een mooie opkomst. Dank aan de dames van de kantine ( Tinie Heemstra, Geesje Bouwman, Jannie van der Veen en Jeanet Dekker ) voor de hapjes en da drankjes.

Op de foto v.l.n.r.: Martijn van der Donk, Wouter van der Donk en Peter ten Raa. Denley Huizing ontbreekt op de foto. ( foto: Wim Jan Wieringa )