Roden - Een 22-jarige man uit Roden heeft een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur opgelegd gekregen voor zijn aandeel in een grote vechtpartij in het dorp.

Hij krijgt een lagere straf dan de andere daders, ondanks dat hij de eerste klap uitdeelde. Dit omdat hij zelf ook klappen kreeg en een groot litteken in zijn gezicht aan de vechtpartij overhield.

Vechtpartij
De vechtpartij vond plaats tijdens een stapavond in februari 2015. De man uit Roden kwam van de wc toen hij 'per ongeluk tegen iemand opbeukte'. Toen het slachtoffer reageerde, sloeg de 22-jarige man met zijn vuist in het gezicht.

De Rodenaar is de laatste verdachte van een grote vechtpartij in het dorp. Zijn vrienden kregen taakstraffen tot 30 uur opgelegd.

Hevig bloedend
Wat daarna gebeurde is nog niet duidelijk. Een glas werd kapot geslagen en kwam in het gezicht van de 22-jarige man terecht.

Hevig bloedend stond de man uit Roden te wachten, toen de al eerder mishandelde man naar buiten kwam om zijn fiets te pakken. Buiten ontstond een grote vechtpartij, waarbij het slachtoffer nog een paar flinke klappen en trappen kreeg. Zelf deelde man ook klappen uit. Geschreven door RTV Drenthe