Roden - In september 2017 werden de deuren geopend van de nieuwe Brede Basisschool (BBS) de Verwondering in het gebouw van scouting Mensinghe aan de Norgerweg in Roden.

Nu is het gebouw eigenlijk al te klein geworden en moet er een grotere plek gevonden worden. Een mooie optie is het schooltje in Langelo. Daar is een mooie plek voor het doorontwikkelen van de school. Hierover is een brief geschreven naar gemeenteraad en college. Er werd gehoopt op een voorkeursbehandeling, maar wethouder ziet hier geen reden voor om een voorkeursbehandeling te geven. Er wordt wel meegedaan met de openbare verkoop.

Natuurlijk zijn ook andere ideeën van harte welkom. Een eigen plan is er ook, maar hiervoor is veel geld nodig. Gezien de visie van de school willen ze een plek vinden en dat het liefst in een bosrijke omgeving.

Op Brede Basisschool (BBS) de Verwondering ontwikkelen de kinderen zich tot weerbare en rekbare kinderen die zich staande weten te houden in de huidige en toekomstige maatschappij, omdat zij gecentreerd zijn in zichzelf en vanuit hun talent kunnen werken. De balans tussen hart, hoofd en handen staat centraal.

Voor meer info en ideeën ga naar Brede Basisschool (BBS) de Verwondering