Eelde - Luchtvaartmaatschappij Nordica gaat vliegen tussen Groningen Airport Eelde en München Airport, en tussen Groningen Airport Eelde en Charleroi onder Brussel. Dit meldt RTV Noord

De dienstregeling is nog onbekend, maar gaat volgende zomer in.

Eerder liet woordvoerder Corrina Born van München Airport al weten dat een luchtvaartmaatschapij plannen heeft om de verbinding met München op te starten in 2018.

Hub
Flughafen München Franz Josef Strauß in München zou voor Eelde kunnen fungeren als een hub naar de rest van de wereld. Eelde heeft in Kopenhagen ook al zo'n verbinding, die blijft actief. Ook die wordt uitgevoerd door Nordica.

Corrina Born van München Airport zegt ze blij te zijn als de verbinding met Eelde er komt, omdat het bijdraagt aan het grote netwerk van de Duitse luchthaven.

'Wereldnieuws'
Groningen Airport Eelde kondigde maandag op Facebook groot nieuws aan. Sinterklaas zou dinsdagmiddag een bijzonder cadeau brengen. Het zou gaan om 'wereldnieuws waar GAE hééééél ver mee gaat komen'. Dinsdagmiddag om 13.45 uur is er een persconferentie.

Vijftien bestemmingen verloren
Groningen Airport Eelde kon wel een opsteker gebruiken. In de afgelopen weken werd bekend dat de luchthaven drie vluchten verloor, naar Kos (Griekenland), Lanzarote (Canarische eilanden) en Gdansk (Polen). In totaal verloor Airport Eelde de afgelopen vijf jaar liefst 15 bestemmingen, waaronder Barcelona, Milaan, Tenerife en wintersportbestemmingen Innsbruck en Salzburg.

Negen directe bestemmingen
Met München en Charleroi, komt het totale aantal op negen bestemmingen. De luchthaven positioneerde Kopenhagen daarbij al als zogenaamde 'hub'-bestemming, als tussenstop voor vluchten naar bijvoorbeeld New York, Singapore en Reykjavik. Met München en Charleroi komen er twee 'hub'-bestemmingen bij.

Waarschijnlijk nog een nieuwe bestemming
Luchtvaartmaatschappij Nordica verwacht nog dit jaar nog een nieuwe bestemming vanaf Groningen Airport Eelde bekend te maken. Nordica-topman Sven Kukemelk zegt dat hij het nog niet kan bevestigen, maar het is wel bijna rond. 'We hebben nog iets in gedachten en we zijn er bijna.' Foto Wikipedia.