Nieuw Roden - De kinderen van o.b.s. de Poolster hoopten dat Sinterklaas ook dit jaar een bezoekje aan hun school zou komen brengen.

Maar maandag 4 december kregen alle leerlingen een video te zien waarop Sinterklaas met zijn handen in zijn haar zat. Hij had per ongeluk een dubbele boeking gemaakt! Hoe moest hij dat nou oplossen? Toen kwam zijn jongere broer Joop binnen. Die wilde hem wel helpen. Dan kon Sint naar de andere school en SinterJoop naar de Poolster. Daar was Sinterklaas wel blij mee, maar hij vroeg zich wel af of dat wel goed zou komen. Zijn broertje Joop is nogal enorm enthousiast en behoorlijk stuntelig...

5 December stonden alle leerlingen vol verwachtingen te wachten op de broer van Sinterklaas. En jawel daar kwam SinterJoop aan... op de fiets! Hij slingerde nogal, als dat maar goed komt.

Eenmaal op het plein luisterde hij naar de liedjes die voor hem werden gezongen en deed hij enthousiast (lees: iets te wild) mee. De hoofdpiet vertrouwde het niet helemaal en heeft toen snel de echte Sinterklaas gebeld. Die kwam alsnog aangesneld in een blitse cabrio!

De kinderen waren erg blij, maar vonden broertje SinterJoop ook erg leuk en lief. Daarom mocht hij wel blijven om samen met de Sint en zijn pieten bij de klassen langs te gaan!

Foto's Anne Rutgers