Zevenhuizen - Ondanks het feit dat de voet van judoka Kim Polling vrij snel herstelt, is er besloten dat ze niet zal deelnemen aan de World Masters.

"Natuurlijk voel ik me heel verdrietig, want nu kan ik mijn Masters titel niet verdedigen en na vier jaar, maar een volledig herstelde voet volgend jaar is belangrijker", aldus Kim Polling.

Ze had liever het jaar later afgesloten met twee medailles van de Grand Slam Tokyo en de Masters, maar bovenal is ze erg tevreden over de manier waarop ze haar comeback heeft gemaakt. Het WK kwam helaas te vroeg na haar knieoperatie om daar een goede prestatie te behalen, maar in oktober liet ze tijdens de Grand Slam Abu Dhabi zien dat ze op de terugweg is.

Het jaar waarin de Olympische kwalificatieperiode begint, wil Kim Polling opnieuw de World Ranking Leader worden en haar Europese en World Masters-titel terug pakken. Daarnaast wil ze in september 2018 op het toernooi zijn in Baku, waar ze een titel wil winnen die ze nog niet heeft gewonnen op seniorniveau, namelijk de Wereldtitel.