RODEN - Maandagmorgen kwam burgemeester Klaas Smid het bruidspaar Fenna Schut en Henk Mensinga feliciteren met hun 60 jarige huwelijk, en bracht een prachtig boeket voor ze mee. Fenna Schut geboren in ’t Zandt en Henk Mensinga in Feerwerd zijn vandaag 4 december 60 jaar getrouwd. Allebei zijn ze geboren en getogen op de boerderij.

Na het afronden van haar school aan de Mulo in Appingedam en zijn opleiding aan de Middelbare Landbouwschool in Groningen vindt de eerste ontmoeting plaats tijdens een dansavond van hun beide scholen in Appingedam.

Na een verkeringstijd, gevolgd door een verlovingstijd van 2 jaar zijn ze op 4 december 1957 getrouwd in ‘t Zandt. Het echtpaar is daarna in de gemeente Ezinge gaan wonen en heeft samen hard gewerkt op het boerenbedrijf in Feerwerd. Hij de drijvende kracht op de boerderij en zij, af en toe meewerkend, maar vooral als stille kracht op de achtergrond en zorgend voor het gezin.

Tijdens het huwelijk zijn er een zoon en twee dochters geboren en de familie is inmiddels uitgebreid met 4 kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Vanaf het jaar 2000 wonen ze naar alle tevredenheid aan de Norgerweg in Roden.

Foto Coby van Zanten©