Lewenborg - Nieuw Roden kreeg op papier zondagmiddag een zware tegenstander voor de kiezen. De nummer 2 op de ranglijst FC Lewenborg met 18 punten uit 8 wedstrijden tegen de nummer 7 v.v. Nieuw Roden met 12 punten uit 7 wedstrijden.

Nieuw Roden was gewaarschuwd dat de mannen van trainer Alex Bode vol op de aanval gingen en zoveel mogelijk op het randje van buitenspel gingen spelen. Nieuw Roden had het eerst best wel moeilijk om onder de druk van Lewenborg uit te komen. Wat afstandsschoten en goed indraaiende hoekschoppen waren zeer gevaarlijk. Maar Keeper Femko de Vries, die al tijden in topvorm verkeerd, was een echte baas in zijn eigen doelgebied. Af en toe kon Nieuw Roden onder de druk uit voetballen en kreeg het wat kleine kansjes met een paar afstandsschoten op het doel van Lewenborg door de gebroeders Drent en Marcel Kuiper. Nieuw Roden kreeg steeds meer grip op de aanvallers van Lewenborg en het stond achterin als een dicht gemetselde huis, onder leiding van laatste man Martijn "Stecobouw" Steenbergen en Hulk Bobby Coster.

Ook na rust gaf Nieuw Roden maar weinig kansen weg. Het was proberen om een punt uit Lewenborg mee te nemen en misschien nog een doelpunt mee te pakken voor de volle buit. Echter was dit niet helemaal verdiend geweest en was een punt het meest haalbare voor Nieuw Roden. Scheidsrechter Glas hield de wedstrijd lang spannend om ver in blessuretijd door te laten spelen, maar Lewenborg kon niet veel meer brengen tegen het sterk collectief Nieuw Roden. Uiteindelijk bleef het 0-0 en werd het gelijkspel als een overwinning gevierd door de mannen van Patrick van Nimwegen, die speelden in het mooie zwarte nieuwe uittenue. Een heerlijk puntje voor Nieuw Roden die ze mee naar huis kunnen nemen uit Groningen en hierdoor lekker blijven mee draaien in de middenmoot. Helaas moest Sander Drent met een hamstring blessure het veld verlaten. Hoe lang hij er uit ligt is niet bekend. Een leuk extraatje aan de wedstrijd was, dat de jeugdspelers Yamiro Tauran en Robin Kors, die laatste mocht nog invallen, ook bij de selectie zaten.

Foto's Rika van der Molen