RODEN - Afgelopen zaterdag 2 december speelde het vlaggenschip van KV Noordenveld de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen in de 1e klasse KNKV tegen de Groningse studenten van De Parabool. Beide ploegen stonden na 3 speelrondes nog zonder punten onderaan de ranglijst. Van het verwachte duel vol spanning en strijd kwam niet veel terecht. De Parabool was op alle fronten sterker. Na 2 keer 25 minuten zuivere speeltijd stond er een duidelijke 12-30 eindstand op het scorebord in hal A van Sportcentrum De Hullen.

Zowel KV Noordenveld als GSKV De Parabool hadden de eerste 3 wedstrijden in deze zaalcompetitie verloren. Voor beide teams dus zaak om de eerste wedstrijdpunten binnen te halen. In de wetenschap dat de eerste thuiswedstrijd van Noordenveld onfortuinlijk met slechts 1 punt verschil werd verloren ging het talrijke publiek er in de grote hal van Sportcentrum De Hullen maar eens goed voor zitten. Na de openingstreffer van De Parabool trok Robin van Bolhuis met een benutte strafworp de stand weer gelijk. Na 2 treffers van de in het paars spelende Groningers brachten de oranje tijgers door een score van Jaap de Boer de marge terug tot 1 treffer. In het vervolg van de eerste helft moest het team van trainer/coach Jan Willem Venekamp op alle fronten zijn meerdere erkennen in de tegenstander. De studenten zetten meer druk, waren nauwkeuriger in de passing, pakten de rebounds en schoten zuiverder dan de Rôners. Toen scheidsrechter Benedictus uit Sneek voor de rust floot stond er zodoende een alleszeggende 6-19 op het scorebord.

De Mastformatie kwam sterk uit de startblokken in de tweede helft en leek even het momentum terug te vinden. Door scores van Elise van Maastrigt, Marjolein Tepper en Lianne Bangma kwam Noordenveld terug naar 9-19. Maar daarna pakten de gasten de draad uit de eerste helft weer op en scoorden 4 keer op rij. Voor zover er al sprake was van een wedstrijd was deze halverwege de tweede helft gespeeld en kwam er een eindscore van 12-30 op het wedstrijdformulier te staan. Voor trainer/coach en spelers van Noordenveld is het nu zaak de onmiskenbare kwaliteiten van het team te bundelen en in te zetten om de komende wedstrijden punten te gaan pakken.

Zaterdag 9 december speelt het vlaggenschip van Noordenveld in Sportcomplex It Gryn in Stiens tegen kv CSL uit Britsum. De wedstrijd in Noordfriesland begint om 19.10 uur.

Scores: Lianne Bangma (4), Jaap de Boer (2), Sven Stobbe (2), Robin van Bolhuis, Jasper Lütter , Elise van Maastrigt en Marjolein Tepper .
Foto 1 Sven Stobbe bestookt de Paraboolkorf
Foto 2 Jasper Lütter legt aan voor het schot tegen De Parabool