NIEUW RODEN - Dorien E van Wittenburg is de naam. Deze 7 –jarige shetlandpony van eigenaar Tjeert Ensink uit Nieuw Roden behaalde enkele weken geleden in het Gelderse Lunteren het Nederlands Kampioenschap.

Daaraan voorafgaand werd Dorien bij een premiekeuring in Assen al als kleine maatskampioen uitgeroepen en zodoende kwam er een uitnodiging binnen om aan het Nederlands Kampioenschap mee te doen. Het was een lange dag, want om 6.00 uur werd al vertrokken richting Lunteren, gelegen op de Veluwe.

De voorbereiding heeft dan nog heel wat voeten in aarde om de pony op z’n mooist aan de start te laten verschijnen. De kam en de borstel spelen hierbij een grote rol. Alsmede een wasbeurtje. De kopnummers, 33 in getal, namen het in de finale tegen elkaar op. Uiteindelijk bleven er 3 pony’s over, waaronder Dorien van Tjeert Ensink uit Nieuw Roden.

Dorien E van Wittenburg, met startnummer 217, kreeg in een extra ronde veel lof en applaus van het publiek toebedeeld en werd door 7 keurmeesters unaniem uitgeroepen tot Nederlands Kampioen. Een ereronde was het gevolg en bij het horen van het Wilhelmus, moest Tjeerd toch wel even een traantje wegpinken…!

Vele felicitaties en zo’n 132 appjes, zelfs enkele uit het buitenland, waren z’n deel. Tjeert blijft hier echter nuchter onder en verzorgt z’n 26 pony’s met evenveel liefde als voorheen. Hulde!

Tekst en foto's Roel Lubbers©
Klik hieronder voor meer foto's