NIEUW RODEN - Reeds geruime tijd zijn Bouwbedrijf R. van der Sluis bv en de gemeente Noordenveld in gesprek geweest over de bouw van de 13 woningen. Inmiddels is hiervoor groen licht gegeven en kunnen de plannen daadwerkelijk plaats gaan vinden.
Volgens plan wordt in februari 2018 een begin gemaakt met de bouw van deze 13 vrijstaande woningen, gelegen aan de Esweg, tussen het bestaande eethuis en de Veldweg, door Bouwbedrijf R. v/d Sluis bv, gevestigd aan de Dwazziewegen in het dorp van Ot en Sien.

Op dit moment is er een start gemaakt met de aanleg van het riool en worden de contouren van de ventweg duidelijk, alsmede 4 parkeerplaatsen waar 4 auto’s kunnen staan. De huidige bomenrij zal blijven bestaan. De kavels variëren in grootte van 700 tot 900 vierkante meter.

Voor 6 kavels is verregaande belangstelling en 7 zijn nog in de ontwerpfase. De opdrachtgever kan in overleg met de architect, BA 32 uit Heerenveen, tot een eigen ontwerp komen. Jonkman Garantiemakelaars uit Leek zorgt verder voor de bemiddeling
Voor de diverse woningen die er zullen worden gebouwd, kan onder andere worden gekozen uit duurzaam materiaal, gasloos, zonnepanelen en aardwarmte.

Als de bouwvergunning voor een woning rond is en in februari de bouw een aanvang kan nemen, de levertijd van bouwmaterialen, zoals vloeren en heipalen, voorspoedig verloopt, zal de bouw zo’n 6 maanden in beslag nemen. De planning hangt natuurlijk af van de weersomstandigheden. Het hele plan Esweg – Nieuw Roden zal naar verwachting anderhalf tot 2 jaar in beslag nemen.

De buurtvereniging, bij monde van voorzitter Piet Luursema, is enthousiast over de plannen van de nieuwbouw aan de Esweg en vindt het een verrijking voor het dorp Nieuw Roden.

Tekst en foto's Roel Lubbers©
Klik hieronder voor meer foto's