Afgelopen zaterdag 11 november speelde het vlaggenschip van kv Noordenveld de eerste
zaalwedstrijd van dit seizoen in de 1 e klasse KNKV tegen kv De Wâlden in het Noordfriese Oenkerk. De 38-17 eindstand betekende een stevige nederlaag voor het team van trainer/coach Jan Willem Venekamp.

Na het zeer verdienstelijke kampioenschap in de 2 e klasse KNKV vorig zaalseizoen , speelt de Rôner korfbaltrots dit nieuwe zaalseizoen in de 1e klasse. Nieuw hierbij zijn dat er wordt gespeeld met een schotklok (binnen 25 seconden moet minimaal de korf zijn geraakt of zijn gescoord) en de 2 keer 25 minuten zuivere speeltijd.

Na een aantal oefenwedstrijden in de afgelopen weken tussen veldseizoen en het nieuwe
zaalseizoen begon voor Noordenveld het echte competitiewerk in Oenkerk tegen kv De
Wâlden. Na de openingstreffer door de thuisploeg in de eerste minuut bleven scores aan beide kanten enige tijd uit. Vervolgens liep de Wâlden uit naar 5-0 , waarna Anna de Boer van afstand de eerste tegentreffer liet noteren. In het vervolg van de eerste helft bleek de thuisploeg over een zeer hoog schotpercentage te beschikken. De Mastformatie werd zodoende bij rust op zeer grote achterstand gezet : 23-9.
Het niveauverschil bleek deze avond in Sporthal De Hege Wâlden wel erg groot tussen de
beide teams. Daarbij dient gezegd te worden dat de Oranje Tijgers er desondanks voor
bleven gaan.

De openingsscore in de 2 e helft was voor Noordenveld. In het tweede deel van deze ongelijke strijd wisten de Friezen nog 15 keer de binnenkant van de korf te vinden en de Rôners kwamen nog tot 8 treffers. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er een veelzeggende 38-17 korfbaluitslag op het scoreformulier. Volgens trainer/coach Jan Willem Venekamp voor Noordenveld een wedstrijd met veel leermomenten.

Zaterdag 18 november speelt het vlaggenschip van Noordenveld in Sportcentrum De Hullen
de eerste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen tegen Quick’21 uit Oudega. Aanvang : 19.30 uur.
Hieraan voorafgaand spelen de beide 2 e selecties vanaf 18 uur tegen elkaar.
Het komen aanmoedigen van onze teams wordt zeer op prijs gesteld.
Scores: Jaap de Boer (5), Anna de Boer (4), Marjolein Tepper (2), Jasper Lütter (2), Sven Stobbe (2), Lianne Bangma en Robin van Bolhuis. Foto archief