Nieuw Roden - Nieuw Roden moest zaterdagmiddag de knock out bekerwedstrijd spelen tegen de zaterdag ploeg van Achilles '94 uit Assen.

Nieuw Roden had het in de eerste helft moeilijk tegen de de lange mannen uit Assen. Toch was het Nieuw Roden die op voorsprong kwam in de 15e minuut. Rens Komdeur wist de bal feilloos achter keeper Tienkamp te schieten uit een hoekschop van Marcel Kuiper. Nog geen 10 minuten later wisten de mannen uit Assen alweer tegen te scoren door Melvin Schoenmakers. Een paar minuten later werd het zelfs al 1-2 toen opnieuw Melvin Schoenmakers het doel wist te vinden. In de 37e minuut mocht Michael Boersma een vrije trap nemen van zo'n 20 meter afstand op het doel. Hij krulde de bal heerlijk in de kruising achter de keeper van Nieuw Roden. Het leek een grote nederlaag te gaan worden voor de Nij Roners. Toch wist Nieuw Roden uit het niets tegen te scoren door Erwin Gooijert, op een assist van Jurriaan van Kampen. De mannen gingen met 2-3 de rust in en daarmee werd hoop geput uit het doelpunt die vlak voor rust nog viel.

Na rust kantelde de wedstrijd enigszins in het voordeel van Nieuw Roden. Na het inbrengen van Sander Drent kwam er meer druk op het doel van Achilles. Nieuw Roden had wel vier opgelegde kansen om op voorsprong te komen, maar het vizier was net niet scherp genoeg. De bal werd een keer tegen de paal geschoten door Sander Drent en Marcel Kuiper schoot een paar keer net over het doel heen. Achilles leek te wankelen, maar zoals zo vaak als je zelf niet scoort gaat de tegenpartij wel scoren. In dit geval scoorde Michael Boersma opnieuw in de 85e minuut. Toen was het gebeurd voor de thuisclub. Melvin Schoenmakers wist ook nog de 2-5 op het scorebord te brengen en tevens de eindstand.

Nieuw Roden ligt hierdoor uit de beker en kan nu al zijn pijlen gaan richten om te proberen een periodetitel te gaan pakken in de zondag 3e klasse.

Foto's Roel Lubbers


Foto's Anne Takens