Leek - Vrijdag 10 november was er de thuiswedstrijd Leekster Eagles - Zvv Urk.
Voor de zaalvoetballiefhebber pur sang waren de eerste 30 minuten van de wedstrijd niet echt opwindend.
Het was wederom Karim Layeb die in de eerste helft het voortouw wist te nemen. Reeds na 3 minuten speeltijd maakte hij voor de Eagles de 1-0. Daarna bleef het lang stil tussen de beide doelpalen.
Met een ruststand van 1-0 begonnen de spelers aan de tweede helft. In de vierde minuut was het een speler van Urk die keeper Erwin Mensink wist te passeren en de stand gelijk te trekken. Aangezien Urk de drie punten hard nodig heeft nam het meer risico. De meevoetballende keeper werd ingezet en de druk op het doel van Erwin Mensink begon behoorlijk hoog op te lopen. Amin Ajouaou was de eerste die hier gebruik van wist te maken door een goede uitbraak van Eagles kant. Met nog drie minuten te spelen maakte hij de 2-1. Niet veel later wist Karim een bal voor het doel van Erwin Mensink te onderscheppen en trapte gericht over de volle lengte van het veld Leekster Eagles naar de 3-1. Urk zette opnieuw nog een tandje bij wat met nog twee minuten te spelen resulteerde in 3-2. Het publiek hield de adem in, want ook de Eagles hebben belang bij die drie punten om de aansluiting bij de top te kunnen behouden.
Uiteindelijk werd onder groot gejuich het eindsignaal gegeven.
De punten zijn in Leek gebleven en Leekster Eagles kan weer verder met haar droom.

Spelers Leekster Eagles: Erwin Mensink, Amin Ajouaou, Fabio de Matos Fernandes, Stefan Brouwer, Luciano Matulessy, Freddie van der Velde, Delano Dussel, Medhi Charaf-Eddine, Roy de Vries, Karim Layeb en Hayo Poutsma.

Programma:
17 november 21.30 uur HZV - Leekster Eagles
24 november 21.30 uur Leekster Eagles - Texel 94
8 december 20.30 uur Leekster Eagles - FC Marlene 2
15 december 20.30 uur Honselerdijk - Leekster Eagles

foto©: Antje van der Wal