VEENHUIZEN - Op 10 november 2017 ontbijt burgemeester Klaas Smid om 08.30 uur met leerlingen van Speel en Leer aan de Ir. Mentropweg 72, 9341 AT in Veenhuizen in het kader van het Nationale Burgemeestersontbijt.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds
Aan het eind gaat de burgemeester symbolisch voor zijn ontbijtje betalen met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds met een cheque van € 100,00. Dit is het goede doel van deze 15e editie van Het Nationaal Schoolontbijt. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. Die missie past goed bij die van het Nationaal Schoolontbijt om ieder kind gezond te laten ontbijten: bij deze editie onder de noemer ‘Gezond ontbijten is geen kunst’.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het ontbijt met de burgemeesters in 275 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd, of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Foto archief Burgemeesters ontbijt 2016