De gemeente Leek staat van vrijdag 17 tot en met zondag 19 november 2017 met diverse bouwkavels en nieuwbouwprojecten in Leek, Enumatil, Oostwold en Zevenhuizen op de beurs NieuwbouwXL in Martiniplaza. De beurs is gratis toegankelijk. Kijk voor alle nieuwbouwinformatie op www.woneninleek.nl.

Oostindie, succes bewezen.
De nieuwbouwwijk Oostindie is een ruime, groene en waterrijke wijk aan de zuidkant van Leek. Er wordt nu hard gewerkt aan het bouwrijp maken van de nieuwste fase: De Hoven Fase 1. Dit deel van de wijk is zeer ruim van opzet. Alle kavels, van rijwoningen tot vrijstaande woningen, hebben een extra grote tuin. Het gebied krijgt een natuurlijke uitstraling met heide, houtwallen, brinken en vennen. De woningverkoop hier gaat zo goed, dat er dit jaar zelfs fors meer kavels worden verkocht dan was verwacht!
Er zijn nog kavels en projectwoningen beschikbaar. Op de beurs vindt u meer informatie hier over. De eerste fase is eind dit jaar bouwrijp. Ook wordt al nagedacht over de volgende fase, die vanaf 2019 helemaal gasloos wordt aangelegd.

Oostwold, dorps wonen bij de Stad
Op slechts 8 kilometer van de Grote Markt en vlakbij het Leekstermeer ligt het sfeervolle dorp Oostwold (gemeente Leek). Oostwold heeft ongeveer 650 inwoners maar biedt een uitgebreid voorzieningenniveau. Voor een dorp van deze omvang ongekend! Er is een coöperatieve supermarkt en een multifunctioneel centrum, met onder andere basisschool De Gavelander, fitnessruimte, sportzaal, voetbal- en korfbalvelden en een dorpshuis. Bovendien kent Oostwold een actief verenigingsleven. Kortom: voor gezellig en sfeervol landelijk wonen, op fietsafstand van de stad Groningen en nabij de A7, is Oostwold hèt alternatief! Op de beurs wordt een project met vrijstaande woningen gepresenteerd.

Enumatil
Enumatil ligt in het Groninger Westerkwartier aan de westkant van de stad Groningen, tussen de dorpen Oostwold en Zuidhorn. Aan de westzijde van het dorp is een kleinschalig nieuwbouwplan met vrij uitzicht over de velden. Een aantal kavels grenst aan het water, dat via prachtige vaarroutes in directe verbinding staat met het Leekstermeer, Groningen en Zuidhorn. De ruime kavels bieden mogelijkheden voor het
opzetten van 4 ruime vrijstaande woningen in een rustige en kindvriendelijke omgeving.
Enumatil is centraal gelegen, binnen 10 minuten bent u in Groningen, Leek of Zuidhorn.

Zevenhuizen-Oost
Het dorp Zevenhuizen ligt ten zuiden van Leek en heeft ongeveer 3.000 inwoners. Er is een actief verenigingsleven. Naast twee basisscholen bestaan de voorzieningen uit diverse winkels en bedrijven. Ieder jaar in augustus vindt de ‘Feestweek Zevenhuizen’ plaats. Het dorp is niet voor niets in 2011 uitgeroepen als
Leukste dorp van Groningen! Ten oosten van Zevenhuizen wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk ontwikkeld met een verwachte omvang van circa 50 woningen. De bouw gebeurt in meerdere fases. De bouw van Fase 1 is gestart en Fase 2 wordt voorbereid. U kunt zich hiervoor inschrijven.