Nieuw Roden - De burgemeesters in Drenthe bezoeken op woensdag 13 september basisscholen in de provincie om het startsein te geven voor Oktobermaand Kindermaand; een maand vol kunst en cultuur voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zij doen dit door het “ik hou van cultuur” verjaardagsspel te spelen.

Woensdag in de ochtend werd de burgemeesters van gemeente Noordenveld Klaas Smid, feestelijk ontvangen door alle leerlingen van OBS de Poolster in Nieuw Roden. Er werd een liedje gezamenlijk gezongen door de kinderen met als tekst "Ik heb talent, ik heb talent." En talent hebben ze zeker, want ze werden professioneel begeleid door directeur Jan Timmer op gitaar en Bart van Bergen op keyboard. Zie foto's en video die wij er hebben van gemaakt.

Daarna werd er het verjaardagsspel gespeeld onder leiding van de burgemeester. Kinderen gaven het verjaardagscadeau in de kring rond en moesten zo snel
mogelijk vragen beantwoorden over kunst en cultuur in Drenthe. Als het cadeau ontploft zijn de overige kinderen door naar de volgende ronde. De winnaar van het spel ontvangt als eerste het programmaboekje van Oktobermaand Kindermaand. Een interactieve en feestelijke manier om het project te starten.

Na het spel konden de kinderen van groep 6 nog vragen stellen aan de burgemeester. Daarna werd er nog gezongen en wilden de kinderen allemaal nog een handtekening hebben van hun burgervader. "Ik voel me net een profvoetballer", zei de burgemeester enthousiast.

Oktobermaand Kindermaand geeft kinderen de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan
activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens openen in de weekenden van oktober hun deuren voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar en organiseren activiteiten voor de doelgroep. Het is de 16 e keer dat Oktobermaand Kindermaand wordt georganiseerd in Drenthe.

Video van de ochtend