Nieuw Roden – In de eerste thuiswedstrijd van de meisjes van Nieuw Roden VR1 op het sportpark aan de Zevenhuisterweg speelde het op zaterdagmiddag 9 september de tweede bekerwedstrijd van het seizoen 2017/ 2018.

De tegenstander is geen onbekende, in de vorige competitie kwamen we de meisjes in het rood wit ook tegen, de club uit Leeuwarden heeft de mooie naam Met Kracht Vooruit en is in 1929 opgericht, ook wel kort MKV ’29 genoemd. Daar waar de velden op zaterdagmorgen waren afgekeurd vanwege de vele regen, kon het in de middag wel doorgaan. Het werd zelfs nog zeer aangenaam met een lekker najaarszonnetje. De wedstrijd begon om 14:30 onder leiding van de heer Schulten als scheidsrechter van dienst. Na het gebruikelijke aftasten was het Nieuw Roden die de score opende, Amber Bandringa nam net buiten het doelgebied de bal met een hoge volley op de schoen en liet de keepster van MKV ’29 Maureen Cnossen kansloos. Daar waar het publiek dacht dat Nieuw Roden zoals gebruikelijk er nu op en overheen zou gaan in deze wedstrijd, gebeurde dat niet. MKV was niet gekomen om zich zomaar gewonnen te geven. Sterker nog een zeldzaam foutje in de verdediging in de 15 de minuut werd gelijk bestraft, keepster Anique Hoogeveen moest onvrijwillig de bal uit het net vissen na een perfecte lob. Nieuw Roden had het lastig tegen het fysieke spel van MKV, het leek er dan ook op dat beide ploegen met de 1 – 1 stand de rust zouden ingaan. Dan is het Renee Huizinga die in de allerlaatste minuut de bal in het net weet te werken na een slecht verwerkte voorzet van Amber door de verdediging van MKV. Nieuw Roden scoort op een psychologisch perfect moment, een echte domper voor de meisjes van MKV die zo hun best deden.

In de tweede helft gaat Nieuw Roden als een wervelstorm tekeer als een aangeslagen bokser weet MKV niet waar het moet zoeken. In de 47 ste minuut vliegt een voorzet van Martine Kooiker over de keeper van MKV en voor de voeten van Renee. Renee vliegt met de bal het net in voor de 3 – 1. Nog geen minuut later is het Amber die met een strak schot van binnen de 16 meter de 4 – 1 scoort. In de 52 ste minuut is het wederom Amber die ook de 5 – 1 voor haar rekening neemt. In de 57 ste minuut kan MKV nog wat terug doen, na een misverstand in de verdediging van Nieuw Roden scoort het simpel de 5 -2. Dan is het wederom Amber die wedstrijd in slot gooit, vanaf links komt ze langs de achterlijn op de keepster van MKV af. Met een snoeihard schot in de rechter bovenhoek bepaalt ze de eindstand op 6 -2.

Na twee beker wedstrijden staat Nieuw Roden er goed voor met de maximale punten in de stand met 22 doelpunten voor en twee tegen. Zaterdag 16 september de volgende bekerwedstrijd tegen ST VAKO/Tynaarlo VR1.

Tekst/foto's© Anne Takens