Afgelopen zaterdag speelde de selectie van korfbalvereniging Noordenveld thuis tegen de selectie van Harich. Beide selecties troffen elkaar de afgelopen seizoenen al meerdere malen en dat zorgde altijd voor spannende wedstrijden, zo ook vandaag.

Nadat het tweede team van de Friezen van het tweede team van de Rodenaren had
gewonnen, stonden beide eerste teams klaar om te beginnen. Bij Noordenveld ontbraken
nog steeds de geblesseerde Sven Stobbe en Renate van der Woude, zij werden wederom
vervangen door Jesse van der Scheer en Marjolein Tepper. In de openingsfase was
Noordenveld zeer effectief. Waar de Friezen kans op kans misten, maakte Noordenveld vier doelpunten (Lianne Bangma, Jesse van der Scheer en broer en zus de Boer) uit iets meer dan een handvol kansen. Na 7 minuten wist Harich, middels een strafworp, voor het eerst te scoren. Robin van Bolhuis scoorde in de daaropvolgende aanval weer aan Rodense zijde. Het scoren van doelpunten direct na een treffer van de tegenstander was een terugkerend fenomeen in de wedstrijd. Telkens als Noordenveld dacht dat het weer even uit kon lopen, scoorde Harich meteen in de aanval daarna. Dit gebeurde onder andere na treffers van Jesse van der Scheer, Elise van Maastrigt en Jasper Lütter. De stand was toen 8-5 in Rodens voordeel. Harich kwam iets beter in de wedstrijd en kwam beetje bij beetje dichterbij. Zij scoorden vier keer waar bij Noordenveld alleen Jaap en Anna de Boer de binnenkant van de korf vonden. Marjolein Tepper bracht het verschil weer naar twee, 11-9. Opmerkelijk was dat na deze treffer alle basisspelers van Noordenveld al gescoord hadden. Dit typeert het spel van Noordenveld. Alle spelers werken voor elkaar en proberen zo tot de beste kansen te
komen. Aan het eind van de eerste helft bleef het stuivertje wisselen qua scores. De
ruststand was 14-13 in het voordeel van Noordenveld.

De spelers van trainer/coach Jan-Willem Venekamp begonnen de tweede helft voortvarend
en liepen door doelpunten van Jesse van der Scheer, Elise van Maastrigt, Lianne Bangma en Marjolein Tepper uit naar een 18-14 voorsprong. Maar de stugge Friezen van Harich gaven niet op en kwamen door drie scores op rij weer terug tot op één punt. Jesse van der Scheer benutte tweemaal een strafworp en een miraculeuze vrije bal van Lianne Bangma werd gescoord. 21-18 was toen de stand met nog een kwartier te spelen. Harich kwam weer terug tot 21-20. Bij Noordenveld waren ondertussen Christien Speelman en Aaron van der Wolde in het veld gekomen. Zij deden sterk verdedigend werk en mede daardoor kon Noordenveld weer uitlopen. Het liep zelfs uit naar een voorsprong die niet meer te overbruggen was voor de Friezen. Via scores van Elise van Maastrigt, tweemaal Jesse van der Scheer, Lianne Bangma en Robin van Bolhuis was de stand 26-20 voor Noordenveld. De laatste score was voor Harich waardoor de eindstand 26-21 was voor Noordenveld. Een aantrekkelijk duel om te zien waarin beide ploegen tot het gaatje gingen.

Dankzij deze overwinning blijft Noordenveld zonder puntverlies na twee wedstrijden. Volgende week speelt de selectie van Noordenveld wederom thuis (2 e om 14:00 en 1 e om 15:30). Ook nu weer tegen een bekende van de afgelopen jaren, Quick’21 uit Oudega. Scores: Jesse van der Scheer (8), Lianne Bangma (5), Elise van Maastrigt (4), Robin van Bolhuis (2), Jaap de Boer (2), Anna de Boer (2), Marjolein Tepper (2) en Jasper Lütter.