Nieuw Roden - Mooier had het niet kunnen zijn! Op waardige wijze werden Jan en Rika van der Molen, na een dienstverband van zo’n 19 jaar, vrijdag uitgeluid als beheerdersechtpaar van ’t Dörpshuus Nij Roon. Was er ’s middags nog een receptie, in de avonduren werden de feestelijkheden nog eens voortgezet met een heus afscheidsfeest dat z’n weerga niet kende.

Een gezellige zaal vol gebruikers van de zaal, kennissen, familie en bekenden, gaven hierdoor een grote blijk van waardering voor de uitstekende wijze van het beheren van Dörpshuus Nij Roon door Jan en Rika van der Molen. Op gepaste wijze werd de avond geopend door voorzitter Pierre Berghuis met louter lovende woorden voor het bescheiden echtpaar, dat nog eens werd onderstreept door een gul applaus van de aanwezigen.

Dit was nog maar het begin van een prachtige avond met zang en dans en tussendoor een hapje en een drankje. Allereerst was het zangduo Seventy One, met de alom bekende Albert Hummel met zangeres Greta, die voor een prima stemming zorgde en vervolgens waren het Deddie en de Mama’s die de beentjes al rap van de vloer kregen.

Even later bracht Arianne Haarsma, gitaarspecialist bij uitstek, met een schitterende conference en een zelf geschreven afscheidslied voor Jan en Rika, op de wijs van “Mama Mia” van Abba, de zaal in opperbeste stemming. Tussen al deze muzikale klanken door, gaven Jan en Rika nog eens een nabeschouwing over de onvergetelijke jaren dat ze Dörpshuus Nij Roon mochten beheren.

Dit alles, gezeten op een mooie houten bank, die het beheerdersechtpaar kreeg aangeboden door het bestuur van ’t Dörpshuus voor hun geweldige staat van dienst. Na al die indrukwekkende jaren, kunnen Jan en Rika nu rustig thuis in het zonnetje zitten mijmeren over deze onvergetelijke Dörpshuusperiode. Dat zit wel goed…!

Klik hieronder voor de fotoreportage van Roel Lubbers