Drachten - KTP Nieuw Roden was er weer dichtbij, maar het was wederom Drachten die weer een prijs pakte en de supercup in de prijzenkast mag zetten.

Na een wel erg vroege 1 - 0 van Drachten kwam Nieuw Roden nog voor de rust sterk terug met een snelle combinatie van Renee Huizinga op Amber Bandringa, die de 1 - 1 scoorde. Nieuw Roden leek de wedstrijd in handen te hebben. In de tweede helft kon Nieuw Roden niet een goed vervolg geven aan de eerste helft, Drachten scoorde de 2 - 1 middels de altijd gevaarlijke Jessie Prijs.
Gezien het wedstrijdbeeld in de tweede helft was Drachten de verdiende winnaar.

Nieuw Roden pakte toch nog een persoonlijke prijs, want Renee Huizinga werd gekozen tot beste speelster van het eredivisie zaalvoetbal seizoen 2016/2017. Renee Huizinga heeft overigens toch besloten om te gaan kijken in Italie of ze alsnog ingaat op een contract die haar is aangeboden om daar te gaan voetballen. Renee Huizinga had een aanbieding gekregen van de zuid Italiaanse club “Stone Five Fasano” om voor Fasano uit te komen in de Italiaanse Serie A Calcio 5. Fasano eindigde vorig jaar als zesde en haalde daardoor net niet de landelijke Play-Off. Foto's© Anne Takens