NORG - Op 8 september 1917 werd Michiel Lubbinge geboren in Nijeveen. Hij groeide op in een boerengezin met nog 5 broers. In 1944 trouwde hij met Margje Prins uit Ruinerwold. Ze kregen 2 kinderen, een dochter en een zoon.

Michiel heeft altijd in de zuivelindustrie gewerkt, zijn laatste baan was hij de directeur van de zuivelfabriek in Norg. Tot voor kort woonden ze samen in Norg maar om gezondheidsredenen moest mevrouw Lubbinge helaas naar het verzorgingstehuis. De boodschappen deed Michiel tot voor kort ook nog zelf, in zijn mercedes reed hij elke dag even naar 't dorp. Zijn grootste hobby is puzzelen, vooral die van de libelle, trouw stuurt hij wekelijks de oplossing in, helaas heeft hij nog nooit iets gewonnen...

Ze kregen 4 kleinkinderen, 3 jongens en 1 meisje en op deze leeftijd zijn er ook achterkleinkinderen, begin augustus werd zijn 3e achterkleinkind geboren, tussen hun zit een eeuw verschil, erg bijzonder!

Ze vieren vandaag de hele dag feest, vanmorgen kwam de burgemeester Klaas Smid langs met een boeket om deze dag nog bijzonderder te maken. Op de vraag hoe word je 100? antwoordde de heer Lubbinge "gewoon deurdoen!"

We wensen de heer Lubbinge, zijn vrouw, familie en vrienden een prachtige dag toe en nog vele jaren in goede gezondheid namens het team van DitisRoden.

Tekst en foto's Coby van zantenĀ©