HOOGEVEEN - Op 5 september 2017 heeft wethouder Jos Huizinga tijdens een bijeenkomst in Hoogeveen van het Bondgenootschap voor Geletterd Drenthe het eerste exemplaar van het boekje `Arme Lui` in ontvangst genomen.

Het boekje is een bewerking door Ria van Adrichem van het boek en de theatervoorstelling `Het Pauperparadijs` en het is een speciale uitgave voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven.
Wethouder Jos Huizinga: “Het is belangrijk dat boeken toegankelijk worden gemaakt voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Ik ben bijzonder trots op deze versie van het Pauperparadijs en ik hoop dat de lezersgroep waarvoor hij bedoeld is heel veel plezier beleefd aan het lezen van het boekje. Dat dit aan de hand van de geschiedenis van Veenhuizen kan, is mooi meegenomen.”

In heel Drenthe, dus ook in Noordenveld worden momenteel initiatieven genomen om mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen te helpen. Onder meer met hulp van een taalmaatje kunnen mensen ondersteuning krijgen.
Wethouder Jos Huizinga: “Het is niet altijd gemakkelijk voor mensen om de draad weer op te pakken bij lezen en schrijven. Mensen schamen zich soms ook en dat is echt niet nodig. Ze zijn niet alleen en de ervaring leert dat wanneer je eenmaal begonnen bent, je je zekerder en prettiger voelt in het alledaagse leven. ”
Binnenkort wordt ook het Taalhuis geopend, waar iedereen onersteuning kan krijgen die moeite heeft me lezen, schrijven en rekenen.