PEIZE - LeefstijlKompaz lezingen Peize gaan weer van start: dinsdagavond 19 september Michiel Koperdraat met zijn lezing “Van Zelf Sprekend” over praktische filosofie.

Vaak laten we ons meeslepen in de hectiek van het leven: weinig rust, vertrouwen en duurzaamheid in ons denken, voelen en handelen. Er wordt dan genoemd dat je ‘niet in jezelf verankerd bent’. Welke innerlijke houdingen beperken en belasten? Wat staat zelfrealisatie en zelfexpressie in de weg? Wat bedekt jouw eigen wijsheid?

Word autognost: zelfkenner! Zelfherinnering is hierbij het beste middel: een vorm van waarnemen die eenvoudig te leren is en die ons leidt naar zelfkennis.
Door jezelf te ont-dekken worden automatische denk-en reactiepatronen zichtbaar en door die te herwaarderen komt duurzaam geluk binnen bereik: geluk in onszelf waar anderen voluit van meegenieten!

Michiel Koperdraat neemt ons met kennis, informatie, uitleg en voorbeelden bij de hand om zelf tot inzichten en praktische toepassingen te komen. Kom tot bloei! Door zelfherinnering naar zelfexpressie en zelfrealisatie.

De volgende lezing is op dinsdag 17 oktober en wordt verzorgd door André Brasse (uit Roden). Het is deel één van een tweeluik over de geschiedenis van het Drentsche landschap