Roden - Zaterdag 15 juli 2017 zal ongetwijfeld een dag zijn voor Patrick van der Duin uit Nieuw-Roden om nooit te vergeten. Onder ideale weersomstandigheden en voor
-weer- heel veel publiek, met name op De Brink, deze prestigieuze criterium te winnen. En cadeau heeft hij de overwinning zeker niet gekregen.

Ook de toeschouwers leefden volop mee, want deze wedstrijd was zeer overzichtelijk en daardoor goed te volgen voor de toeschouwers met name door de niet al te lange ronden. Ook het rennersveld zal de Luscommissie en Volksvermaken Roden deugd gedaan hebben. Heel veel bekende en aansprekende namen.

De eerste aansprekende ontsnapping was van Jeff Vermeulen, Roy Eefting, van Rhee en –daar is hij- Patrick van der Duin. Deze groep leek een kans van slagen te hebben, maar uiteindelijk toch niet. Een poos later was het Martijn Knol van Wv De Kannibaal uit Peize die het probeerde. Hij hield het lang vol, maar kon de voorsprong vlak voor het einde toch niet vasthouden. Het tempo van het jagende peloton was moordend. Twan Brusselman had zich nog wel bij hem gevoegd, maar ook met deze favoriet kon de voorsprong niet veilig gesteld worden.

De eindsprint zou de beslissing moeten brengen. In een hoog tempo kwam de groep op de eindstreep af en het was Nei Roner Patrick van der Duin die zich –nipt- de sterkste toonde in de eindsprint. Met deze overwinning kreeg hij dus loon naar werken,
gelet ook op zijn eerdere ontsnapping. Ook de wielrenners van de Kannibaal uit Peize deden het bijzonder goed met een tweede plaats voor Johan Knol; een 6e plaats voor Martijn Knol; een 11e plaats voor Bram Verweij en een 24e plaats voor Pascal Aandewiel.


Uitslag:
1. Patrick van der Duin 2. Johan Knol 3. Arjan Stroetinga
4. Patrick Bos 5. Twan Brusselman 6. Martijn Knol 7. Wiebe Scholten
8. Roy Eefting (had een dag eerder nog de ronde van Nijeveen gewonnen)
9. Arjan Hofman 10. Ruben Hoekstra 11.Bram Verweij
14 Gert-Jan Bosman en 27e Jeff Vermeulen.

De organisatie de Luscommissie en Volksvermaken Roden kan, met hulp van de vele vrijwilligers, terugzien op een geslaagde 47e Lus van Roden.

Verslag Geert Douwes.

Foto's Roel Lubbers©
Klik hieronder voor alle foto's

video