Roden. Als de finale vanavond bij de Elite/Beloften net zo spannend wordt als de zinderende finale bij de Junioren, dan beleven de toeschouwers een hele mooie avond. Alvorens het zover was, werd kersverse Nederlandse Kampioen bij de Junioren de 16 jarige Adne Koster uit Roden door het Luscomité in het zonnetje gezet en kreeg een boeket bloemen aangeboden door Ard Aling. Ook voorzitter Lammert Kalfsbeek van Volksvermaken Roden zette Adne in de bloemetjes.

De Junioren werden met 43 renners weggeschoten door voorzitter Lammert Kalfsbeek. Door de vele premiesprints onderhield het peloton een hoog tempo en dat was reeds in de beginfase teveel voor enkele renners. Eerst was het Rick de Vries die probeerde te ontsnappen. Maar hij kwam niet echt weg.

Maar Danny van der Tuuk uit Assen gelukte het wel om het peloton zijn hielen te laten zien. Danny maakte een sterke indruk en bouwde langzamerhand een voorsprong op van zo’n 40 seconden. Gelet op zijn constante rondjes leek het er op dat hij zijn voorsprong wel tot de finish kon handhaven.

Maar het waren eerst Jord Baak uit Dronten en Tim Naberman uit uit Genemuiden die de achtervolging inzetten. Na verloop van tijd kregen ze gezelschap van Nederlands kampioen Adne Kosters uit Roden. Het drietal zette met overtuiging de aanval in op Danny van der Tuuk. Heel langzaam liep de voorsprong van koploper van der Tuuk terug. Ja tergend langzaam. De laatste ronden ging het echter sneller. De voorsprong verminderde van 20 sec. naar 15 seconden en met nog twee ronden te gaan 11 sec. De laatste ronde waren er nog.... 6 seconden over. Zou het de achtervolgers dan toch lukken? Zou Rôner Adne Kosters nog zijn slag kunnen slaan? Nee dus. Met gering verschil ging Danny van der Tuuk als 1e over de finishstreep. Overigens wel een verdiende overwinning voor de Assenaar.

Uitslag:
1. Danny van der Tuuk uit Assen.
2. Jord Baak uit Dronten.
3. Tim Naberman uit Genemuiden
en 4e dus net buiten het podium Adne Kosters uit Roden.

Verslag Geert Douwes

Kijk hier voor de foto's© van Roel Lubbers