Peize-Roden. Ruim 30 Blokkerwinkels worden overgenomen door Op=Op Voordeelshop uit Peize. Dit belangrijk nieuws laat Op-Op de buitenwereld weten. De eerste winkels gaan begin oktober al open, de laatste winkels moeten eind van dit jaar getransformeerd zijn. Met deze opvallende stap van de A-merkdiscounter stijgt het aantal Op=Op Voordeelshops in snel tempo naar 161 verkooppunten. De landelijke dekking zal nog voor 2018 een feit zijn. Het eind van de groei is daarmee nog niet in zicht: Op=Op wil naar 300 winkels groeien.

Per Blokkerwinkel verwacht Op=Op twee weken nodig te hebben voor de verbouwing. De eerste winkel werd in 1997 geopend in Klazienaveen en dus bestaat Op=Op in 2017 20 jaar. in 1999 startte het bedrijf met franchise. In juni 2015 werd al de 100e winkel geopend. In verband met ruimtegebrek verhuisde het bedrijf naar Peize om zich te vestigen in het toen leegstaande pand aan De Westerd 18.

Vestiging Blokker in Roden. Vincent Alkema van Op=Op vertelde ons desgevraagd dat de vestiging van Blokker in Roden NIET door hen wordt overgenomen. “Want”, zo vertelde de heer Alkema ons: “wij zijn reeds gevestigd in Roden vandaar dat we Blokker in Roden niet overnemen”.

Tekst Geert Douwes