PEIZE - Donderdag 13 juli is het 10-jarig bestaan van basisschool 't Spectrum te Peize uitbundig gevierd. Alweer 10 jaar wordt er les gegeven in het mooie schoolgebouw aan de Hereweg, onder de mooie naam 't Spectrum. Tijd voor een feestje!

Het is een CIRCUS feestweek geworden. De kinderen hebben 3 dagen onder begeleiding geoefend en hebben donderdagavond als echte circusartiesten opgetreden in Sporthal Peize. Zoals het hoort gingen de artiesten via de artiesteningang naar binnen en de toeschouwers via de hoofdingang, over de rode lopen en onder een heuse ballonnen boog door. Hier werden ze door de stalmeesters ontvangen en kregen ze het programma voor de avond. Tien acts, 214 artiesten en een echte circusdirecteur die het publiek van harte welkom heette! Als eerste kwam de Leeuwentemmer op, die haar leeuwtjes goed onder controle had en allerlei leuke kunstjes liet doen. Koorddansers, de vogeldans, Chinese bordjes, Charly Chaplins, Power Sticks, Acrobatiek, Diabolo, Bal lopen, Fakirs op een spijkerbed, alles kwam aan bod.

Aan het eind van de avond kwamen alle kinderen het toneel weer op en zongen ze een, door juf Ilse speciaal voor deze avond gemaakt lied met elkaar: 'Het circus van 't Spectrum'.

Een SPECTACULAIRE avond was het. Met dank aan alle begeleiding & hulpouders!!