LEEK - BeeBall is een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar. Door de kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Bij BeeBall staan teamgeest, sportiviteit en spelplezier voorop.

Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken kinderen zich snel de technische vaardigheden van honkbal en softbal eigen. BeeBall kenmerkt zich in het bijzonder doordat het spel door kinderen vanaf 5 jaar en met kleine teams wordt gespeeld. Het spel vraagt weinig ruimte of speciale voorzieningen. Het kan uitstekend worden gespeeld op een willekeurig grasveld, plein of in de zaal. De kleine afmeting van het veld bevordert speelintensiteit. Geen statische houding, maar dus volop activiteit.

Honk- en softbalclub Knights uit Leek wil in september weer starten met een Beeball groep. De eerste trainingen ( op maandag van 18.00 uur tot 19.00 uur ) kunnen, bij voldoende aanmeldingen, starten na de zomervakantie op het veld van BSC Knights ( Rodenburg 7 in Leek ). In oktober gaan we verder trainen in de zaal, om hopelijk vanaf april 2018 wedstrijdjes te gaan spelen tegen andere clubs uit de regio.
BSC Knights speelt competitie met diverse teams. Pupillen, aspiranten, junioren, senioren en recreanten ( softbal ). Ook hier kunnen we altijd aanvulling gebruiken voor de diverse teams. Je mag altijd 4 x meetrainen om te ervaren of de sport wat voor je is.

Mochten jullie geïnteresseerd zijn stuur dan een e-mail naar secretaris@knightsleek.nl BSC Knights bestaat inmiddels 30 jaar. Dit gaan we vieren op 1, 2 en 3 september. Zie voor het programma de poster. Iedereen is welkom om te komen kijken.