RODEN - Je zal maar een juf hebben, die in het Nederlands Beach Soccer team speelt en als 3e eindigt op het Europees Kampioenschap, gehouden in Portugal, en op de koop toe ook nog eens de bokaal krijgt overhandigd als meest waardevolste speelster van het toernooi. Ja, dan kun je vooral als leerling van groep 6 , maar ook van school “De Rank” aan de Floralaan te Roden, apetrots zijn!

Bijna iedereen droeg op deze feestelijke dinsdagmorgen oranje kledij en sommigen ook haar in diezelfde kleur, om aan te tonen zo’n geweldig voetballende juf op school te hebben. Enkelen hadden zelfs een gigantisch spandoek gemaakt!

Voor de buitenwereld was dit alles niet ongemerkt gebleven, want om 8.30 uur waren er eveneens cameraploegen van Hart van Nederland en het Jeugdjournaal in Roden aanwezig, om verslag te doen van deze niet alledaagse happening.

In de gemeenschappelijke ruimte was het een drukte van belang en werden leerlingen in de gelegenheid gesteld vragen te stellen aan het voetbalfenomeen.

Juf Grytsje, overigens spelend op zowel beach, veld als in de zaal voor vv Nieuw Roden, liet alles gelaten over zich heen gaan, kreeg nog een taart aangeboden door de leerlingen van groep 6 en natuurlijk werd er buiten tot besluit nog een balletje getrapt op het schoolplein. Op een veld van… zand!

Verslag/foto's© Roel Lubbers


Video RTV Drenthe