Noordenveld. Op 21 maart 2018 zijn de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen en dus zijn de partijen al weer volop bezig met de nieuwe verkiezingsprogramma’s en de verkiezing van de nieuwe lijsttrekker. Zo ook bij D66 Noordenveld die in de voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 onlangs lijsttrekkers verkiezingen heeft gehouden.

Twee kandidaten hadden zich voor het lijsttrekkerschap gemeld. Dat waren de huidige fractievoorzitter/raadslid Gerbrant Fennema uit Roderwolde en huidig raadslid Frederik van Lookeren Campagne uit Norg.

Tijdens de Algemene Afdelingsvergadering eind mei hebben de 2 kandidaten zich ieder op hun eigen wijze gepresenteerd. De aanwezige leden konden daarna door middel van vragen de kandidaten nog verder “uithoren”.

Na deze presentatie hebben de leden een aantal weken de gelegenheid gehad om digitaal hun stem uit te brengen. Een groot deel van de leden heeft dit gedaan. Het resultaat was dat Gerbrant Fennema zich met 66,7 % van de stemmen de nieuwe lijsttrekker mag noemen. Frederik van Lookeren Campagne kreeg 33,3 %. Volgens voorzitter Johan Sagel heeft Gerbrant Fennema ondertussen met veel enthousiasme zijn nieuwe rol aanvaard.

Tekst Geert Douwes