RODEN - Steeds meer overheidszaken regel je online. Dat vraagt digitale vaardigheden van mensen en die zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bibliotheek Roden organiseert daarom de cursus Werken met de e-overheid. Deelnemers worden digitaal vaardig en kunnen na afloop hun overheidszaken zelf online regelen.

De overheid doet steeds meer via internet. Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van AOW, gebruik van DigiD; u doet het allemaal online. Veel mensen weten niet precies hoe dat moet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom biedt Bibliotheek Roden een beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’ aan.

Wat leren de deelnemers?
Cursisten leren hoe ze handig informatie kunnen vinden en hoe ze iets moeten aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgen ze te zien wat de overheid allemaal over haar burgers weet, zoals de opbouw van de AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar de DigiD: de persoonlijke digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leren cursisten hoe ze een DigiD kunnen aanvragen en hoe deze te gebruiken. Tijdens de cursus wordt ruimschoots aandacht besteed aan de website van de gemeente Noordenveld: Hoe maak ik een afspraak? Hoe vraag ik een nieuw paspoort aan?

Praktische informatie
Deelnemers aan de cursus moeten al wat ervaring hebben met computers en internet. Ze kunnen hun eigen laptop meenemen. De cursus bestaat uit vier avonden van ongeveer twee uur en wordt gegeven door docenten die de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uitleggen. Er worden 2 cursussen aangeboden. De eerste start op maandag 28 augustus en de tweede start op maandag 2 oktober. Beide cursussen zijn van 19.30-21.30 uur (inloop 19.15 uur) en vinden plaats in Bibliotheek Roden.

De cursus is gratis en een lidmaatschap van de bibliotheek is hiervoor niet verplicht. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek www.bibliotheekroden.nl . Onderaan op het invulscherm kunt u een keuze maken wanneer u wilt starten.