RODEN - De Run van Roden was zondag weer een geweldig loopfestijn. Meer dan 600 deelnemers hadden zich hiervoor ingeschreven. Het weer was perfect om hard te lopen. Het was niet te warm en niet te koud. Af en toe even een verkoeling door een buitje, maar dat mocht de pret niet deren.

De lopers konden kiezen uit de kwart en de halve marathon lopen uit resp. 3 en 6 ronden van 3.516 meter per ronde. Het parcours ging door het centrum van Roden en het Mensingebos.

Er werd niet alleen hard gelopen, met een parcoursrecord door Saffiera Kievit bij de vrouwen halve marathon, maar ook ontstonden er spontane liefdes tijdens het lopen.

Ook was er een "Intersport Superstore Roden Estafette Run" over een afstand van 5 x 3,5 kilometer. Daarnaast nog de "Fitnesscentrum Scholieren Run" die bestemd was voor alle basisschoolleerlingen van groep 1 t/m 8. Je loopt in een uur zoveel rondjes als je maar kan. Ook konden kinderen van groep 4 tot en met 8 dit jaar meedoen met een echte wedstrijd over één kilometer, de 1K Run.

Alle uitslagen kunt u HIERvinden.

Klik hieronder voor de foto's van Geert Schokker/Anne Rutgers