Verbluffend optreden Roder Jongenskoor in Der Aa-kerk in Groningen op Kerstavond. (video)
25.Dec.2014
Groningen - Woensdagavond 24 december 2014 trad het Roder Jongenskoor traditiegetrouw op in de Der Aa-kerk in Groningen. Het koor staat onder leiding van Rintje te Wies en Sietze de Vries bespeelt het orgel. In een uitverkochte, bomvolle kerk brachten de jongens een schitterende uitvoering ten gehore van Het Festival of Nine Lessons and Carols. Prachtige Engelse koormuziek afgewisseld met negen Bijbellezingen in het teken van Advent en Kerst.

Al meer dan twintig jaar draagt het Roder Jongenskoor deze Kersttraditie uit. Net als in Cambridge zongen de jongens bij lessenaars met kaarsen en werden de bezoekers enkele keren uitgenodigd om een couplet van een Carol of Hymn mee te zingen.

De jongens van het koor verheugen zich elk jaar weer op dit event. Een aantal jonge koorknapen (8 of negen jaar) maakten hun debuut in het koor. Oud- leden kunnen haast geen afscheid nemen van het koor en willen graag met Kerst zo’n avond weer eens meezingen. Wellicht heimwee of toch een stukje nostalgie? Het feit is dat zo’n avond wat met je doet. Het bijzondere gevoel dat muziek echt wat met je doet.

Na een mooie improvisatie op het orgel liepen de jongens de kerk uit, naar achteren in het koor van de kerk. Als afsluiter zong het koor daar het bekende “Silent night”. Engelenstemmetjes die van een afstandje achteruit te kerk je letterlijk laten verstillen…

Bekijk de foto’s en het filmpje voor een indruk van deze avond. Mocht u ook willen genieten van het Roder Jongenskoor; Vrijdag 26 december, Tweede Kerstdag, doen de Jongens het nog eens over in de Martinikerk in Groningen. Aanvang: 15:00 uur. Meer informatie: www.roderjongenskoor.nl

Klik hieronder voor de video en foto's: Rene Douwes / Biny Doornbos