Bijdrage Lionsclub Roden-Noordenveld aan Handbikers
17.May.2023
BIJDRAGE LIONSCLUB RODEN-NOORDENVELD AAN HANDBIKERS

 

Het alom bekende Lions motto is ‘we serve’. ‘Wij stellen ons dienstbaar op’. Lionsleden helpen daarom waar zij kunnen. Niet alleen omdat het één van de belangrijkste doelstellingen van de Lionsorganisatie is, maar ook omdat ze dat graag op allerlei manieren doen. Iedere Lionsclub organiseert acties en evenementen om fondsen te werven voor goede doelen én door zelf als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken.

 

Tijdens De Roder Weihnachtsmarkt heeft de Lions Club Roden-Noordenveld geld ingezameld voor UMCG Handbiketeam. Het UMCG Handbiketeam bestaat uit sporters met een lichamelijke beperking zoals een dwarslaesie of een amputatie die daardoor alleen met armkracht een fiets voortbewegen.
Tijdens een training van de Handbikers is een cheque overhandigd ter waarde van € 1.250,--. De Lionsleden hebben met eigen ogen kunnen zien hoe hard en gedreven
er getraind werd. Dit onder begeleiding van meerdere trainers die in hun eigen vrije tijd doen!
Van dit bedrag wordt voor trainingsdoeleinden materiaal aangeschaft, zodat de handbikers ook virtueel tegen elkaar kunnen sporten. Dit wordt als zeer stimulerend ervaren.